Σάββατο 14 Ιουνίου 2008

Πεινάω... Που να φάω?

Καλές οι ταινίες που αναφέραμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας. Έρχεται, όμως, η στιγμή που η ταινία τελειώνει και το στομάχι σου αρχίζει να διαμαρτύρεται και να ζητάει επίμονα να φάει...Κι έρχεται η ερώτηση που μπορώ να πάω για φαγητό?

Εδώ, λοιπόν, ερχόμαστε εμείς για να δώσουμε λύση και σε αυτό το πρόβλημα!

Υπάρχουν οι γνωστές οικονομικές επιλογές του να φας κάτι γρήγορο σε ένα fast food τύπου Goodys, McDonalds κ.ο.κ

Όσοι δεν βιάζονται μπορούν να ακολουθήσουν τις παρακάτω προτάσεις...

Μία πρώτη σκέψη είναι τα γνωστά αμερικάνικου τύπου εστιατόρια, δηλαδή “TGI Fridays”, “Hard Rock Café”, “Applebees” και “Ruby Tuesday”. Με 20€ περίπου το άτομο και διεσπαρμένα σε όλη την περιοχή του λεκανοπεδίου της Αττικής έχεις πολλές επιλογές. Επίσης, υπάρχει το “Almaz” στο Γκάζι, το οποίο συνδυάζει έθνικ γεύσεις και ωραία μουσική, το “Soul Kitchen” στου Ψυρρή είναι γεμάτο με χαρούμενες φάτσες και το μενού παίζει σε πολλά επίπεδα και αν θέλετε κάτι πιο εξωτικό πηγαίνετε στο λιβανέζικο “NaraNara” επίσης στου Ψυρρή.

Αν θέλετε κάτι πιο ρομαντικό (ανάλογα και με ποιον είχατε πάει στο σινεμά...), έχουμε και εδώ τις προτάσεις μας. Βέβαια, ο ρομαντισμός θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω (περίπου 50€ το άτομο χωρίς κρασί)... Κλασική αξία αποτελεί το “Island” στη Βάρκιζα όπου μπορείτε να δοκιμάσετε από μοντέρνες μεσογειακές γεύσεις μέχρι και sushi. Συνεχίζοντας την καλοκαιρινή εξόρμηση για φαγητό προτείνουμε το καλοκαιρινό “El Pecado Isla” στη Βούλα, στο χώρο του “Bo”, σας δίνει τη δυνατότητα να ευχαριστηθείτε το φαγητό σας σε τραπέζια προς τη θάλασσα ώστε να έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε νησί. Τέλος, αν δεν φοβάστε τα ύψη (και κυριολεκτικά αλλά και το αντίστοιχο ύψος του λογαριασμού) ανεβείτε στον 13ο όροφο του ξενοδοχείου Hilton. Εκεί, στο “Galaxy Roof” με θέα τη φωτισμένη Αθήνα θα απολαύσετε παραδοσιακές γαλλικές γεύσεις αλλά με μια μοντέρνα πινελιά.

Και για να είστε πλήρως ενημερωμένοι, σε λίγες μέρες θα επανέλθουμε με προτάσεις που θα αφορούν τη νυχτερινή Αθήνα (γιατί έτσι πρέπει να κλείνει πάντα μια βραδιά...!)

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

zoi_ioannou

Καλησπέρα κοπέλες!

Πράγματι, υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές μετά από ένα σινεμά, μια ταινία..Εγώ προτείνω τα TGI Fridays! είναι τρομερά ωραίο το φαγητό με πολύ ωραία, φιλική ατμόσφαιρα ιδανική για παρέα!

Καλή επιτυχία στις εξετάσεις σας!

Ανώνυμος είπε...

ωραιες οι προτάσεις σας αρκεί βέβαια να σου αρέσει το συγκέκριμένο στυλ restaurant.Πάντως έχω να καταγγείλω κάτι. Όσον αφορά τα εατιατόρια αμερικάνικου τύπου, επείδη υπήρξα για πολλά χρόνια θαμώνας, έχω να καταγγείλω οτι τα τελευταία 2 περίπου χρόνια η ποιότητα έχει χαλάσει απίστευτα σε όλα αυτά. Αυτό είναι μια διαπίστωση που δεν έχω κάνει μόνο εγώ αλλά και πολλοί άλλοι γνωστοί μου και φίλοι. Στις αρχές ένιωθες οτι τρως κάτι σχετικά καλό ή απλά συμπαθητικό, τώρα σου δίνουν την εντύπωση οτι τρως πλαστικό φαγητό.

Αφού λοιπόν έγραψα την κριτική μου τώρα να δώσω και εγώ τις προτάσεις μου σαν λάτρης του καλού φαγητού. Νομίζω οτι πολύ καλή πρόταση είναι η "Αγορά" και συγκεκριμένα το κατάστημα που είναι δίπλα στο Χίλτον. Ωραία ατμόσφαιρα, ωραίο φαι, πολύ μεγάλες μερίδες, πλούσιο μενού και λογικές τιμές που μπορεί να ξεκινάνε απο 20 ευρω και να ανέβουν αρκετά αν καποιος θέλει να φαει π.χ αστακομακαρονάδα ή φιλέτο μοσχαριού κτλ.
Η δεύτερη προτασή μου είναι για αυτούς που η ατμόσφαιρα και η θέα είναι το παν. Εγώ επείδη δεν είμαι φίλη της θάλασσας προτιμώ κάτι με θέα την πόλη από ψηλά. Γιαυτό και συνιστώ το "Άπολις" και το "Τέρρα Πέτρα" που βρίσκονται στην Πετρούπολη.

Αυτά

Ανώνυμος είπε...

και για το προηγούμενο σχόλιο υπεύθυνη είναι η Άντρη Βαλιαντή. μην λέτε οτι κριτικάρω ανυπόγραφα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ποιά κατηγορία θα επιλέξετε, αλλά αν καταλήξετε στα αμερικάνικου τύπου, τα TGI Fridays είναι μονόδρομος!! Με διαφορά τα καλύτερα!

hara_vassilopoulou είπε...

loipon,hr8a na afhsw to stigma mou kai se auto to 8ema..
ksekinw..mou aresoun ta amerikanika magazia typou friday's, an kai protimw ta applebees proswpika..pantws 8a symfwnhsw me prohgoumeno sxolio oti exei xalasei ligo h poiothta..
sth synexeia,latreuw faghto se island opws eipate,an kai to olo concept 8elei auth thn idiaiterh parea meta to cinema,gia na symplhrw8ei to skhniko..
genika pisteuw pws to kalokairaki, opou kai na sai,8alassa na vlepeis kai na anoigei to mati sou,kai na xeis kalh parea..ola ta alla einai leptomereies...(kai 8ema tsephs..)
kales geustikes eksereunhseis,:P:P